Tanfolyamainkról mondták

Megkérdeztük nyelvlökéses nyelés tanfolyamainkon résztvevő logopédusokat, hogy mi volt a benyomásuk a velünk eltöltött pár napról. Ezekből szemezgettem:

“Várakozással telve érkeztem a tanfolyamra, korábban sok jót hallottam róla, és nem csalódtam. Köszönöm, hogy egy ilyen hasznos, magas színvonalú, gyakorlatorientált tanfolyamon vehettem részt.
Jó szívvel fogom ajánlani másoknak is!”

Szalai Laura
logopédus
Enying, 2016

“Kedves Gabi és Mariann!
Először is köszönöm, hogy ilyen színvonalas tanfolyamon vehettem részt. Nagyon hasznosnak ítélem ezt a 3 napot, úgy érzem megkaptam azt a gyakorlati segítséget, amire szükségem volt ahhoz, hogy bele merjek vágni a terápiába. Az élőben zajló vizsgálat és óra bemutató sok hasznosítható ötletet adott. Biztos vagyok benne, hogy használni fogom amit tőletek tanultam. Kolléganőimnek is ajánlani fogom ezt a tanfolyamot.”

Vida Veronika, Győr, 2016
logopédus

A tanfolyam szervezését magas szinten valósítottátok meg. A hangulat barátságos volt. Az előadások elméleti részét fontosnak, kielégítőnek tartom. A gyakorlati részt mégis kiemelném, hiszen az oktatásban az elméletre helyeződik a hangsúly. A gyakorlatok során én nem láttam nyelvlökéses nyelés terápiát, így az ellátás során a tankönyv maradt a legfőbb támaszom és a próbálkozás. Köszönöm a sok gyakorlati példát, a fotókat, az órák felvételeit, a helyszínen történő vizsgálat és terápiás óra bemutatását, ami a további munkám eredményességét szolgálja majd. A tapasztalatok birtokában, amit átadtatok, már én is alkotó módon tudok majd órát tartani, hiszen már értem, hogy mit miért csinálunk. Bízom benne, hogy általatok sok kliensnek tudok majd én is reményt nyújtani és az állapotán javítani.
Kollégáim körében mindenképpen beszélni fogok a tanfolyam hasznosságáról. Ritkán veszek részt olyan tanfolyamon, amiről elmondhatom, hogy ennyire hasznos volt és nem sajnáltam a ráfordított időt, energiát.
Munkátokhoz kívánok további erőt, sikereket. Minden jót kívánok. Ági

Dr. Gulyásné Juhász Ágota
logopédus
Kiskunfélegyháza, 2016

A tanfolyam felépítettségét és szakmaiságát tekintve is magas színvonalú volt. Rengeteg hasznos, új gyakorlati tapasztalattal lettem gazdagabb, ami szépen kiegészíti a már korábban megszerzett elméleti alapokat. Nagyon jó ötletnek találom, hogy élőben nézhettünk vizsgálatot és terápiás órát is, mert ezekből lehet leginkább tanulni és ezekhez az élményekhez, tapasztalatokhoz lehet visszanyúlni később a saját munkánkban. Úgy érzem, hogy most már összegyűlt annyi elméleti és gyakorlati tudásom, aminek birtokában nekikezdhetek a terápiás munkának.

Szűcs Rebeka Zsuzsanna
logopédus
Lőrinci, 2016

“Nagyon nagyon örülök, hogy elvégeztem a nyelvlökéses nyelés tanfolyamot. Hálás vagyok nektek, hogy tényleg ennyire “kézzelfoghatóvá” tettétek számunkra a tananyagot a rengeteg gyakorlati rész prezentálásával!
Különösen jó, hogy bármikor feltehettük közben a felmerülő kérdéseinket. Minden nagyon tetszett, jól éreztem magam, egy percig nem volt unalmas!
Köszönöm!”

Dukai-Regős Orsolya
logopédus
Szentendre, 2016

“A tanfolyam széleskörű ismereteket nyújtott a meghirdetett témában, mindketten rendkívül felkészülten tartottátok az órákat, sok egyéni kérdésre is választ kaptunk. A tempót kicsit túlfeszítettnek tartottam, és én talán több gyakorlati jellegű ismeretet építettem volna be, akár az elmélet rovására is.
Mindezzel együtt nagyon hasznosnak tartom a tanfolyamot, már el is kezdtem alkalmazni a terápiát. “

Sipos Ágnes
logopédus
Vecsés, 2016

“A tanfolyam minden várakozásom felülmúlta.
Sok elméleti és – ami számomra a legfontosabb – rengeteg gyakorlati ismeretet szerezhettünk.
Köszönöm, hogy megosztottátok szakmai tapasztalataitokat, s hogy fáradtságot nem ismerve még a szünetek idején is készséggel álltatok a rendelkezésünkre, kérdéseink megválaszolására.”

Spitzmüller Zsuzsa
logopédus
Budapest, 2016

“Köszönöm, ezt a mind elméleti, mind gyakorlati szempontból igen tartalmas 3 napot. Sok gyakorlati tudáshoz jutottam, melyet a mindennapok során is jól tudok hasznosítani munkámban.” 

Anatómia; Nagy Gabi

Anatómia; Nagy Gabi

Takács Gabriella
logopédus
Pécel, 2016

“Nagyon hasznos, és színvonalas tanfolyamon vettem részt, melynek köszönhetően elméleti és gyakorlati tudásra egyaránt szert tettem. Alig várom, hogy a munkám során hasznosíthassam a tanultakat!
Jó szívvel ajánlom másoknak is!”

Horváth Judit
logopédus
Budapest, 2016

Kedves Gabi és Marian,

Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamon. Rengeteget tanultam és nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot. Úgy éreztem, hogy a tanfolyam mindenre kiterjedő volt, egyenlő hangsúlyt fektetett az elméletre és a gyakorlatra. Ennél több információt nem hiszem, hogy bele lehetett volna sűríteni 3 napba 🙂 Ezután sokkal magabiztosabban vágok majd bele a terápiába és tudom, hogy a tőletek kapott tudással jól fogok boldogulni.

Ha elfogadtok egy kis kritikát is, lehet, hogy még hatékonyabb tudna lenni a tanfolyam 2 hétvégére elosztva. A harmadik napon a fáradtság miatt már nagyon nehezemre esett koncentrálni.

Üdv,
Kata

Imre Kata
logopédus
Érd, 2016

Örülök,hogy jól döntöttem,amikor benneteket választottalak! Tematikus,átgondolt és végre gyakorlati segítséggel lettem gazdagabb. Biztos,hogy használni fogom,amit tanultam és jó szívvel ajánlom kollégáknak is,mert szemernyi szakmai féltést,irigységet nem mutattatok módszeretek segítőszándékú továbbadásakor. Gratulálok és örömteli szép eredményeket kívánok nektek. O:-) 

Szabó Judit
logopédus

Nemesrádó, 2015

‘ A tanulás tapasztalás, minden más csak információ.’ (Einstein)
Ez nagy igazság. Könyvből nem igazán lehet jól megtanulni egy terápiát. Én ugyan próbáltam, de éreztem, hogy bizonytalan vagyok.  Nekem szükségem van arra, hogy lássam, megtapasztaljam, amit a nyelvlökéses terápián alkalmazni kell. (Gondolom, nem vagyok egyedül.)  És ezt a lehetőséget biztosította számunkra Mariann és Gabi. Jó szervezés, komoly szakmai felkészültség, 50% elmélet, 50% gyakorlat – ez jellemezte a tanfolyamot. Az elméleti rész eleinte soknak tűnt, de aztán rá kellett jönnöm, hogy bizony szükséges, hiszen így lehet igazán átérezni, hogy minden mindennel összefügg, és “kis” dolognak is lehet súlyos következménye.  A tanfolyamon megkaptam azt a gyakorlati útmutatót, amire szükségem volt. Az élő és videós vizsgálatok és órák megmutatták a terápia keretét, rendszerét és sok hasznosítható ötlettel járultak hozzá a terápiás munka eredményes végzéséhez.  
Mariann, Gabi, nagyon köszönöm, hogy többéves munkátokat, tapasztalataitokat, ötleteiteket megosztottátok velünk.

Kozma  Sándorné
logopédus
Miskolc, 2015

Komplex ismereteket nyújtó,színvonalas és gyakorlatorientált tanfolyam volt.

Benkó-Ruzsa Lilla
logopédus
Budapest, 2015

Már régen vettem részt olyan tanfolyamon, ahol ennyi elméleti, és főleg gyakorlati segítséget kaptam a munkámhoz!

Keresztes Éva
logopédus
Máriakálnok, 2015

Fantasztikus volt a tanfolyam!  A tanfolyam előtti héten (már be voltam jelentkezve) érkezett meg hozzám az iskolába az első nyelvlökéses nyeléses igény, fogszabályozó szakorvos ajánlásával. Akkor csak annyit tudtam mondani, hogy egy hét múlva találkozunk és elkezdjük a terápiát. A tanfolyamot követő napon már tudtam, hogy mit írjak a gyerek üzenőjébe, mire lesz szüksége, tudom, hogy mit fogok vizsgálni és azt is, hogy a terápiát hogyan kezdem el. Van hozzá elméleti tudásom és gyakorlati anyagaim, amit Tőletek kaptam a tanfolyam során. Érzek magamban egy szakmai magabiztosságot ezen a téren is, amit nagyon szépen köszönök!!!! További jó munkát kívánok! Szeretnék valami építő kritikát is írni, de nagyon nehéz! Talán a sok írás lehetne, de még az sem volt rossz, mert lassította a menetet, de így vált emészthetővé ez a hatalmas anyag! Nem tudok javaslatokat tenni! Fantasztikus volt! Én még nem voltam ilyen jó tanfolyamon soha életemben! Köszönöm!

Demeter Csilla
logopédus
Budapest, 2015

Nagyon köszönöm Gabinak és Mariannak a tanfolyamot! Sok minden rendszereződött bennem a nyelvlökéses nyeléssel kapcsolatban. Az általuk nyújtott elméleti és gyakorlati ismeretekkel felfegyverkezve most már úgy érzem, bátran elkezdhetem a saját utam kidolgozását ebben a terápiában. Nagyon jó hétvége volt, köszönöm!  Rita

Félix Rita
logopédus
Budapest, 2015

“Nagyon értékesnek ítélem a tanfolyamot. Az előadók magas szintű szakmai tudását, a mögöttük lévő gyakorlati tapasztalatokat hűen tükrözte az előadásuk. A tanfolyam témái nagyon jól átgondoltan épültek egymásra. Az elméleti alapoktól a gyakorlati terápiákig átfogó ismeretanyagot nyújtottak. A témák kidolgozása elmélyült , szakmailag magas színvonalú alkotó munkáról tettek bizonyságot, amelyek akár főiskolai előadásként is megállták volna a helyüket. Nagyon tetszett a rengeteg szemléltetés, amely sokat segített az anatómiai viszonyok, a helyes és helytelen beszédszervi működés megértésében. Külön érdeme a tanfolyamnak a gyakorlati terápiák élő bemutatása az előadók praxisában kezelt páciensek személyes megjelenésével. 

Havadi-Nagy Marian élő órabemutató

Élő órabemutató (Havadi-Nagy Marian)

A gyakorlati részből kétféle terápia részletes, kimerítő ismertetése történt. Mindkét terápiához élő személyekkel végzett gyakorlati bemutató társult, amely jelentősen növelte a terápiák elmélyülésének esélyét.
Megérte eljönni, mert a tanfolyam a témában komplex tudást közvetített, amelynek birtokába bátrabban merek a hasonló problémával hozzám fordulókon segíteni.
Tetszett, hogy színvonalas előadói stílusban, de mégis közvetlenül folyt az előadás. Az előadók egy- egy felvetett problémára szívesen kitértek, segítő szándékuk meggyőző volt. Gabi és Marian a szervezésben felmerülő egyéni problémákra is nyitottak voltak.

Más tanfolyamokkal ellentétben az elméleti és a gyakorlati tudásanyag részaránya egyenlő mértékű volt. (Általában az elmélet szokott túlsúlyban lenni.)”

Németh Éva
logopédus
Budapest

“Nagyon, nagyon hasznosnak ítélem meg a tanfolyamot, mert a főiskolán csak érintőlegesen volt szó a nyelvlökéses nyelésről. Éreztem, hogy egyes gyerekeknél valami – számomra ismeretlen – anomália van, de nem ismertem fel. Amióta elvégeztem a tanfolyamot „rákattantam” a témára.

Nagyon tetszett a családias légkör, a konzultációs lehetőség. Nem egy előadást hallgattunk meg, hanem megvitattuk a hallottakat.
Nagyon fontos volt számomra, hogy láttunk vizsgálatot és terápiát is.

Sajnálom, hogy nem tudok kritikát gyakorolni, ezzel segíteni a munkátokat, de a tanfolyam alatt és azóta is flow-élményem volt és van.

Ez nagyon jó! Köszönöm nektek!

Boldog Új Esztendőt kívánok!”

Varga Ilona
logopédus

“Sokat gondolkoztam azon, hogy az én szakmai munkámba hogyan fogom beépíteni a nyelvlökéses nyelést, mert én klinikai, kicsit súlyosabb populációval dolgozom, de igazából felül múlta a várakozásaimat.


Azt gondolom, hogy elengedhetetlenek az anatómiai alapok és hogy olyan összefüggéseket ismertünk meg, ami eddig nem volt világos. Nem csak a nyelvlökéses nyelést tanultuk meg. Ez tényleg hasonlított ahhoz, ahogy külföldön speech therapist-okat képeznek, akik az orvosi szakmához hasonlóan tényleg hihetetlen alaposan tudnak mindent.
Hálás vagyok, hogy itt lehettem és szerintem nagyon jól fogom tudni hasznosítani a gyakorlatomban.

Spala Sára
logopédus
Budapest

„Amit vártam ettől a tanfolyamtól, azt kaptam. Sőt… Úgy érzem, nagyon tömören, nagyon jól összefoglalva nagyon jó anyagot kaptunk. Nem egy olyan tanfolyam, hogy még nézz utána, olvasd el ezt meg azt, hanem tényleg úgy érzem, hogy bele merek vágni a terápiába. A terápiát eddig is csináltam, és most látom a hibáimat, ez is nagyon jó volt. Hál’ Istennek nem voltak nagyon nagy hibáim. Összességében nagyon elégedett vagyok.” 

Kovácsné Feke Zita
logopédus

” Hálás szívvel köszönöm, hogy itt lehettem és végig hallgathattalak titeket. Úgy érzem, hogy minden a helyére került a fejemben. Most már még jobban bele merek vágnia terápiába. Eddig is csináltam, de rengeteg új ötletet kaptam. Nagyon-nagyon jó volt egy aha élmény. Ezek az eszközös gyakorlatok a testérzékelés miatt is fontosak, hogy érezze a gyerek, hogy az is segítse a helyes nyelésben.”

Dr. Kovácsné Hajdu Zsuzsa
logopédus

Tanfolyamainkról mondták” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Eddig nem szerettem a nyelvlökéses nyelés terápiáját, most már IGEN!
  Az augusztusi tanfolyamon tanultakat, az év eleji szűrésbe nagy sikerrel beépítettem. Buszon, metrón és séta közben is diagnosztizálok! Az itt tanultak nagyon sokat segítenek a munkámban! A kolléganőim sorban állnak, csak hogy hospitálhassanak 🙂
  Nagyon profin összerakott tanfolyam volt, a gyakorlati rész miatt jelentkeztem, de az elméleti (leginkább az anatómiai) háttér még többet adott!

  Köszönöm Nektek Gabi és Marian!

  Egri Veronika – logopédus (Bp. XII. ker. szakszolgálat)

 2. Kedves Gabi, Marian!
  Kérdezném, hogy mikor lesz a következő tanfolyam…ősszel? Télen?
  Van már időpont?
  Ez nem akkreditált, de számlát tudtok adni,ha jól értem??
  Köszönettel:péntek Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.