Magamról

Nagy Gabriella

Nagy Gabriella Logopédus

2000-ben végeztem az ELTE BGGYTF-en logopédus tanár terapeutaként.
Pályámat a Fővárosi Beszédjavító Intézet alkalmazásában, logopédiai osztályban kezdtem, ahol már kezdő logopédusként találkoztam a nyelvlökéses nyeléssel.
Akkor még nem tudtam, hogy a sok esetben észlelt makacs pöszeséget miért nem tudtam kijavítani több tanítványomnál, csak sejtettem, hogy a háttérben valami más ok húzódik meg. Egy idő után az okok után kezdtem kutakodni és lassacskán összeállt a kép, az ok a nyelvlökéses nyelés.
Hosszas tanulási, kutatási időszak kezdődött: felvettem a kapcsolatot hazai és külföldi kollégákkal, beleástam magam az amerikai szakirodalomba és ezekkel párhuzamosan elkezdtem végezni a nyelvlökéses nyelés terápiát.
2013-ban több megkeresés hatására kolléganőmmel, Mariannal, úgy döntöttünk, hogy nyelvlökéses nyelés témában az évek alatt felgyülemlett tudást és tapasztalatot tanfolyami keretek között osztjuk meg a kollégákkal.

Jelenleg kis családommal Nagymaroson élek és a helyi szakszolgálatnál dolgozom, utazó pedagógusként a környékbeli falvakba járok ki.

Úgy látom, hogy a szakma és a tudomány folyamatosan fejlődik a nyelvlökéses nyelés terén, ezért én is folyamatosan fejlesztem magam. A célom, egyrészt, a figyelem felhívása e gyakori probléma fontosságára, másrészt az érintettek közvetve (logopédusok képzése) és közvetlenül (terápiás órák tartása) történő segítése.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.