Tiszta légutak – Orrspray fillérekből

A munkánk során sokszor felmerül a szájlégzés, mint megoldandó probléma. (A tanfolyamokon is részletesen kivesézzük ezt a témakört.) A szájlégzés hátterében számos ok húzódik meg, ezek egyike a gyakori, tartósan fennálló orrfolyás, orrdugulás. Az orrlégzéshez viszont elengedhetetlen feltétel az átjárható légutak. Az orrjáratok tisztításában, a váladék feloldásában nagy segítségünkre lehetnek a tengervizes orrsprék, ezek viszont meglehetősen drágák.

Szeretném a figyelmedbe ajánlani az alábbi cikket, amelyben a szerző részletesen leírja, fotókkal illusztrálja, hogyan készíthetjük el mi magunk is fillérekből a patikai tisztaságú sóoldatos orrsprét. Ezen kívül fellebbenti a fátylat arról, hogyan nyerészkednek rajtunk a gyógyszergyártó cégek az általuk forgalmazott tengervizes orrsprék, orröblítők révén.

A cikket itt éred el.

Az első patikában nem jártam sikerrel, de a másodikban sikerült beszereznem a szükséges dolgokat. Az üvegcse, a spriccelős adagolófej és a 2 dl!!! sóoldat 500 valahány forintba került. Ki is próbáltam, összehasonlítottam az előregyártottal, semmi különbséget nem találtam.

Ha ezzel kapcsolatban van tapasztalatod vagy hasonló tipped, alul a hozzászólásban, kérlek, írd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.